Friday, February 11, 2011

Entri Baru.....

Keh keh keh
Assalamualaikum
Ustaz Coklat..comel je cerita tu
Cerita kali ni tidak ada kene mengena dengan Ustaz Cokelat

Dapur...
Kepentingan dapur adalah untuk memasak
Kalu xader dapur macmner nak masak
kan??
Aku kalu nak masak dapur kene cantik
kalu xcantik aku xnak masak
ape kene mengena dapur cantik dengan masak
Memang xsejajar
tp aku nak dapur cantik jugak

Mari tengok rangka dapur aku
 Ha ni la dapur aku yang aku nak war war kan... kocik jer 11x12..xder table top solid surface..mozek konkrit je. Amacam cantik tak?? xcantik kan?? so xnak masak. gedikssss
Jadi merancang untuk mendapatkan dapur seperti ini dibawah:

 Full cabinet dari lantai ke siling.. 14 kaki..pergh naik tangga la nak amik barang..peti sejuk besar..agak-agak panas boleh la lepak dalam tu. Built in Oven/microwave. Boleh buat kek cokelat ke bahulu gulong ke hari-hari makan sampai jemu.

 Drawer yang mengasyikkan.. periuk belanga boleh susun mengikut saiz..sungguh teratur..nak masak pon suker.

 Rak pinggan tanpa kaki..tergantung kat depan sinki..oh sungguh comel. erk..rak sahaja 96 hengget...poket ambo...sedih...

 Corner cabinet..sweetttt...

Tempat susun sos..saya putar..putar...
Owh eksesori yang sungguh comel..
belum lagi pull out drawer...pull out cabinet
saya pun nak jugakkkk!!!!!!!!

Jadi misi saya adalah mencantikkan dapur seperti di atas...
mari kite nantikan....
weeeeee...............
~end~

2 comments:

NURUL said...

cantik dapur suzie :)

suzie kuteri said...

nurul, dapur tu gambar pertama jer
yg lain2 tu gambar showroom jer
berangan je lebih